Kesäloma ja tyhjä olo. Miten kaikki asiat pyörii mielessä kun kiire ja stressi hetkeksi helpottaa. Istun kotona, lamaantuneena. En osaa tehdä mitään, ahistaa.

Eilen kävimme lapsiperheessä vierailulla. Tiesin jo etukäteen että reissusta tulee henkisesti rankka.
Perheessä 2 pientä lasta ja kolmas tulossa. Jaksoin hyvin tsempata, kuunnella kaikki vauva-lapsi-raskausjutut, muusta ei oikein puhuttukaan. Kunnes saimme kuulla vauva-uutisia miehen sukuun liittyen tähän tyyliin:

"Teidän lapselle (SIIS MILLE? *sydänalaa kouraisee, hengitys salpautuu...*) tulee pikkuserkku! "  

Aivan absurdi lause ja tilanne! Oon vieläkin aivan häkeltynyt tilanteesta, kyllä he tiesivät etten ole raskaana!!!!  Hyvä että muistin jossain vaiheessa alkaa taas hengittää ja tsemppasin hienosti hymyn kasvoilleni.... muuten olisin varmaan pyörtynyt! Miehen 2 vuotta nuorempi, pari kuukautta sitten naimisiin mennyt serkku saa lapsen.

Tänä aamuna äiti soitti, koko puhelun sisältö liittyi suvun pieniin lapsiin ja mitä he olivat tehneet, miten nukkuneet jne... alkoi ahdistaa ja lopetin puhelun. Haluaisin vaan käpertyä pienen kiven sisään, maata ihan hiljaa, pitkään ja suojassa maailmalta. Suojassa paineilta, surulta ja ahdistukselta.

Onneksi tiedän että sporttaus auttaa ahdistukseen, ja on turvallisempi kuin toinen ahdistuslääke (alkoholi), ainakin päivittäisessä käytössä! Ostin eilen lohdutukseksi uusia, virtaviivaisia sport-vaatteita ja taidan lähteä ulos!!!!